Jadual Bayaran Gaji Penjawat Awam 2021

Jadual Bayaran Gaji Penjawat Awam 2021 | Jadual bayaran gaji bulanan yang dikeluarkan setiap tahun telah memudahkan Penjawat Awam atau Kakitangan Awam (pekerja sektor awam) merancang serta menguruskan perbelanjaan isi rumah mahupun kewangan peribadi dengan lebih teratur dan berhemahPembayaran gaji bergantung kepada tangga gaji termasuk pangkat (jawatan), kelayakan dan kemahiran masing-masing dan dibayar dalam bentuk bayaran harian, jam dan paling sinonim dalam bulanan. Tidak terkecuali kakitangan awam kerajaan (penjawat awam).


Berikut adalah lampiran jadual pembayaran gaji atau emolumen bulanan kakitangan awam / penjawat awam bagi tahun 2021 mengikut tarikh gaji sepertimana yang telah ditetapkan dalam surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia. Lampiran dibawah mewakili satu tarikh gaji untuk kementerian dan jabatan semua negeri.

Jadual pembayaran gaji penjawat awam bagi tahun 2021 yang disertakan ini adalah rasmi berdasarkan rujukan MYsumber terhadap surat pekeliling tarikh dan peraturan pembayaran gaji terkini yang telah dikeluarkan oleh Jabatan Akauntan Negara Malaysia (JANM)

Catat Ulasan

0 Ulasan