Filem Sayu Yang Syukur Tayangan 28 Disember 2023

Sayu Yang Syukur merupakan sebuah filem konflik percintaan penuh dramatik yang menampilkan Aaron Aziz selaku pelakon, selain Nora Danish dan Arja Lee sebagai teraju utama. Filem Sayu Yang Syukur merupakan filem kedua arahan Aaron Aziz selepas Romeo Kota. 


sayu yang syukur


Filem Sayu Yang Syukur

Tarikh Tayangan: 28 Disember 2023

Pengarah: Datuk Aaron Aziz

Produksi: Nusanbakti Production


Barisan Pelakon

Aaron Aziz sebagai Qudaim

Nora Danish sebagai Liyana

Arja Lee sebagai Jefri

Dato Ahmad Tamimi Siregar

Raja Emma

Kismah Johar

Mohd Khafairie 

Nabilah Maisyrah

Sariyanti


Sinopsis Sayu Yang Syukur

Kepulangan Liyana ke Kuala Lumpur daripada kampung pada suatu senja adalah titik mula kisah tragik hidupnya apabila kereta yang dipandu terbabas ke cerun setelah melanggar tayar yang terjatuh dari lori ketika hujan lebat mencurah. Secara kebetulan Qudaim (Aaron Aziz) dan Adam menyedari kereta Liyana yang berada di cerun bergegas turun dan memeriksa keadaan walaupun mereka masih berada di bawah pengaruh bahan terlarang. Adam mencapai minuman yang telah diletakkan ubat khayal lalu diberikan kepada Liyana. Bagai jatuh di timpa tangga, Liyana yang separuh sedar kerana kemalangan dan mamai dengan air khayal telah dibawa ke sebuah resort maka terjadilah perkara yang memilukan.


Di pejabat Liyana merasa sayu dan buntu kerana selama ini dia adalah individu yang bertanggungjawab membantu dan menasihatkan mangsa-mangsa rogol, tetapi kini situasi itu berlaku pula kepadanya. Tahap keyakinannya menurun dan pelbagai tanggapan muncul di kepala andainya dia disahkan hamil. Nama keluarga di kampung, maruah Yayasan dan nama baiknya pasti tercemar jika laporan polis dibuat dan berita dinodai diketahui. Jefri (Arja Lee) rakan sepejabat yang selama ini menaruh hati kepadanya pula tetap sabar menagih cinta Liyana tetapi Liyana masih merahsiakan kisah memalukan itu daripada Jefri.


Mampukah hati Liyana terbuka untuk menerima cinta, dan apakah kesudahan konflik yang akan berlaku di antara mereka?

Catat Ulasan

0 Ulasan