Drama Terima Kasih Cinta

Drama Terima Kasih Cinta | Akan datang drama adaptasi novel Terima Kasih Cinta karya Aisya Sofea menggandingkan Amar Baharin dan Anna Jobling. Drama bersiri terbitan Global Station Sdn Bhd, diarahkan oleh Azri Izhar. Bakal menemui penonton di slot Akasia TV3.
Terima Kasih Cinta

Episod: -

Tarikh Tayangan: 2022

Waktu Siaran: Isnin-Jumaat, 7:00 malam

Rangkaian: Akasia TV3

Penulis Novel: Aisya Sofea

Pengarah: Azri Izhar 

Produksi: Global Station Sdn Bhd


Pelakon: Amar Baharin, Anna Jobling, Azrel Ismail, Rita Nadira, Wan Sharmila, Syafnida Shuhaimi, Faez Malek, Aida Khalida, Azhar Amir, Noniswara, Kiky Hannah


Watak Pelakon

Amar Baharin sebagai Dr Harris

Anna Jobling sebagai Wan Raihana

Azrel Ismail sebagai Razlan 

Rita Nadira sebagai Dr Nora

Aida Khalida sebagai Ummi


Sinopsis Terima Kasih Cinta

Pertemuan An dengan dua anak kecil Yaya dan adiknya Lea membawa pertelingkahan dan perselisihan faham antara dia dengan Harris Ibrahim. Lelaki bongkak dan sombong itu tidak perlukan pertolongan An untuk menjaga anak-anaknya. 


Malah Harris memberi amaran pada An untuk tidak lagi mengambil berat terhadap mereka. Tapi tidak bagi Yaya dan Lea. Anak kecil itu belum pandai hidup berdikari. Mereka tetap mengharapkan belas dari An. 


Bagai menjilat ludah yang telah dihamburkan, Harris kembali menagih pertolongan dari ummi; ibu saudara An, untuk menjaga kedua anaknya itu tatkala dia bertugas malam. 


Razlan yang bakal mengahwini wanita pilihan keluarga datang menagih cinta lama dan mahu memperisterikan An. Razlan bukan lagi cinta hatinya kerana lelaki itu tidak pernah berani mengota janjinya. 


Saat itulah Harris datang melamar mahu memperisterikan An demi anak-anaknya yang sudah menjadikan An mommy mereka. Harris bukan lelaki idaman An, jauh sekali untuk dijadikan suami. 


Biarpun usia An sudah menginjak 33 tahun, tapi dia belum terdesak untuk menamatkan zaman bujang. Apakah akan jadi pada rumahtangga mereka jika kasih sayang tidak akan wujud di antara mereka? 


Mampukah kebahagiaan jadi miliknya jika kasih sayang datang dari Yaya dan Lea sahaja? Benar, cinta bukan segalanya. Tetapi penting dalam membina rumahtangga bahagia. Apakah cinta mampu dimilikinya jika cinta lelaki itu hanya pada arwah isterinya? 


Apakah An sekadar dijadikan pengasuh dan penjaga ke dua orang anaknya?

Catat Ulasan

0 Ulasan