Filem Tiga Janda Melawan Dunia

Filem Tiga Janda Melawan Dunia | Filem aksi komedi tempatan 'Tiga Janda Melawan Dunia' arahan Hyrul Anuar di pawagam bermula 19 Mei 2022 dengan barisan pelakon Khatijah Tan, Normah Damanhuri, Raja Azura dan Norman Hakim.
Tiga Janda Melawan Dunia

Tarikh Tayangan: 19 Mei 2022

Penulis Skrip: Nazri Vovinski & Hyrul Anuar

Pengarah: Hyrul Anuar

Terbitan: Multimedia Entertainment, Directors Think Tank, Golden Screen Cinemas, Astro dan Six Fun Media 

Pelakon: Khatijah Tan, Normah Damanhuri, Raja Azura, Norman Hakim, Rosnah Mat Aris, Ellyza Azizi, Abbas Mahmood


Sinopsis Tiga Janda Melawan Dunia

Mengisahkan Midah, Rohayu dan Ani, 3 balu dari kampung pedalaman, yang merupakan peminat tegar Aiman Zalini. Apabila konsert terakhir penyanyi itu diumumkan, ketiga-tiga wanita itu cuba dan melakukan segala yang mereka mampu untuk mengumpul wang.


Tetapi mereka gagal. Tanpa berputus asa, mereka cuba melakukan perkara yang paling luar biasa yang mungkin didorong oleh kejayaan segera seorang loafer tempatan mewujudkan perniagaan jus vape bebas aditif, semua semula jadi, bukan tembakau!


Formula vape mereka dicipta dengan bantuan pembantu makmal sederhana adalah kejayaan yang tidak disengajakan dan mereka miliki cukup wang untuk membeli tiket konsert!


Namun, tanpa disedari jus vape yang viral dan semulajadi itu telah menyebabkan ramai penagih dadah menjadi pulih dan ini menyebabkan isu permintaan terhadap ketua kartel dadah. Seterusnya terjadi rangkaian peristiwa lucu dan mengelikan hati yang akan mengubah hidup mereka selama-lamanya.Saksikan telefilem Syurga Nur Muhammad lakonan Danish Hazriq dan Puteri Sarah Liyana di Awesome TV pada Ahad ini pukul 9 malam.


Syurga Nur Muhammad

Waktu Siaran: Ahad, 22 Mei 2022, 9:00 malam 

Rangkaian: Awesome TV

Idea Asal: Azura Zamri

Skrip: Azura Zamri, Suzanna Zaily Zin

Pengarah: Shuhaimi Zulkefli

Produksi: Jaja Ishak Channel Sdn Bhd

Pelakon: Danish Hazriq, Puteri Sarah Liyana, Lan Siro, Raja Afiq, Amin Haridz, Badrul Muhayat


Sinopsis Syurga Nur Muhammad

Marlia seorang ibu tunggal beranak satu, nekad tinggalkan anak autismenya, Nur Muhammad kepada jirannya Farid kerana mendambakan syurga impian dengan perkahwinan keduanya.

Catat Ulasan

0 Ulasan