Drama Sihir Di Astro Ria

Pasti ramai sudah menonton Drama Sihir sudah disiarkan di Astro ria bermula 1 November 2021, setiap Isnin hingga Khamis jam 11 malam gandingan Kamal Adli dan Hun HakeemJUDUL : SIHIR

EPISOD : 20

TARIKH TAYANGAN : 1 November 2021

WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 11:00 malam 

RANGKAIAN : Astro Ria 104

IDEA ASAL : Syawal Azrai, Srikandi Emma

PENULIS SKRIP : Nadia Khan, Rahim Ramli, Michelle Yoon, Qawiem Hamizan, Mamu Vies

PENGARAH : Michael Ang, Kamal Adli, Hun Haqeem, Azmir Affandi

PRODUKSI : Juita Viden Sdn Bhd


WATAK PELAKON

Kamal Adli sebagai Nuh

Hun Haqeem sebagai Hud

Zarul Husin sebagai Ustaz Ayub


SINOPSIS SIHIR

Menceritakan tentang pasangan kembar bernama Nuh dan Hud yang mempunyai kelebihan deria keenam dan cuba menyelesaikan kes-kes berkaitan dengan sihir yang mengganggu orang di sekeliling mereka.

 

Nuh mempunyai kebolehan untuk melihat masa depan menerusi mimpi manakala Hud pula memiliki hijab yang membolehkannya melihat perkara yang ghaib dan mistik.

 

Mereka sering mendapat alamat daripada mimpi atau dengan melihat bayangan sebagai petunjuk kepada sesuatu perkara.

 

Kembar ini dibelanggu persoalan untuk menjejaki asal usul mereka dan sepanjang perjalanan itu Nuh dan Hud dipertemukan dengan insan yang merana kerana sihir dan orang-orang yang mengamalkan ilmu sihir.


Setiap kali mereka membantu, mereka sering merasakan semakin dekat dengan jawapan yang mereka cari.


Satu persatu petunjuk dirungkai yang akhirnya membawa Nuh dan Hud untuk mengenali siapa diri mereka yang sebenarnya.


Episod 01

Hud & Nuh kini perlu meninggalkan rumah anak yatim yang didiaminya setelah cukup umur namun terpaksa membatalkan hasrat mereka setelah mendapat alamat mengenai Mak Cik Halimah yang merana terkena busung.


Episod 02

Nuh mendapat alamat mengenai seorang wanita yang cuba membunuh diri dengan terjun di sebuah jambatan. Hal ini membawa mereka kepada gangguan di sebuah majlis perkahwinan yang terkena sihir pemisah.


Episod 03

Bayangan yang mucul dalam pandangan Hud menjelaskan keadaan Nuh yang sedang sakit. Kerana iri hati, Nuh di uji dengan sihir "Gong Tau" yang hampir meragut nyawanya.


Episod 04

Salina membawa Nuh & Hud bekerja di sebuah kelab malam tempatnya bekerja. Nuh & Hud mula mendapat petunjuk tentang penyanyi suara merdu yang mereka dengari selama ini menggunakan minyak buluh perindu.


Episod 05

Cik Hilyah meminta bantuan Nuh & Hud setelah kes histeria yang berlaku di asrama mereka sukar dibendung. Kembalinya mereka kini merungkai kisah jin yang bersarang dalam rahim warden asrama itu.

Catat Ulasan

0 Ulasan