Drama Hati Tercarik Luka Di TV3

Nantikan drama adaptasi novel Hati Tercarik Luka karya Aida Asmida yang akan ditayangkan di slot Samarinda TV3, terbitan Creative Skill Solution dibawah arahan Emi Suffian dan skrip oleh Nieza Nahar. 

Hati Tercarik Luka
Hati Tercarik Luka

Episod: 15

Tarikh Tayangan: 2023 / 2024

Waktu Siaran: Isnin - Khamis, 10:00 malam

Rangkaian: Samarinda TV3

Penulis Skrip: Nieza Nahar

Pengarah: Emi Suffian

Produksi: Creative Skill Solution Sdn Bhd


Watak Pelakon

Zara Zya sebagai Eyda Amanda

Syarul Ezani sebagai Dani Zairie

Fizo Omar sebagai Rykal

Mia Nasir sebagai Anies

Ryun sebagai Maya Maria

Jasmin Hamid sebagai Puan Safina

Aleza Shadan sebagai Hajah Ummi

Haeriyanto Hassan

Halim Radzi


Sinopsis Hati Tercarik Luka

Biarpun pelbagai dugaan dan cabaran yang terpaksa ditempuhi, akhirnya mahligai bahagia terbina jua. Eyda Amanda mengharapkan agar kebahagiaan di sisi Dani Zairie akan kekal abadi selagi hayatnya. Namun sayang, cinta sucinya dikhianati. Badai melanda lantaran kehadiran orang ketiga.


Dani Zairie tidak pernah berubah. Jejaka macho dengan trademark playboy ini mudah hanyut dalam pujuk rayu perempuan-perempuan yang menggilainya. Sehingga akhirnya, Eyda Amanda terpaksa mempertaruhkan nyawa hidup di sisi Dani Zairie. Lantaran amalan ilmu hitam, perempuan sihir yang terlalu obses untuk memiliki Dani Zairie separuh nyawa.


“Ingat Eyda! Sekali kau melangkah pergi. Akan aku pastikan kau kembali melutut ke pangkuanku lagi! Aku bersumpah tujuh keturunan kau tak akan hidup senang!” – Dani Zairie


“Demi ALLAH! Dunia akhirat aku akan menunggu setiap detik dan waktu saat pembalasan dan pengadilan ALLAH terhadap kau, Dani. Biarpun aku tidak mampu membalas dengan kudratku atas segala kekejaman dan kezaliman kau. Namun, aku pasrah dan berserah serta yakin bahawa suatu saat dan ketika, pasti balasan ALLAH akan kau terima di dunia atau di akhirat nanti!” – Eyda Amanda


“Hei perempuan! Kau dengar sini baik-baik! Kau menangis air mata darah sekalipun, kau takkan dapat balik laki kau! Ha! Ha! Ha!” – Maya Maria


Pengorbanan cinta Eyda Amanda hanya sia-sia. Percintaan yang tiada penghujungnya. Lantaran perbuatan durjana syaitan bertopengkan manusia. Permainan cinta dan kecurangan Dani Zairie akhirnya mencetuskan derita dan sengsara buat Eyda Amanda. 


Di mana noktah kehidupan yang harus Eyda Amanda tempuhi? Mampukah Eyda Amanda mempertahankan rumah tangga yang dibina bersama Dani Zairie? Bagaimanakah pengakhiran kisah cinta mereka?

Catat Ulasan

0 Ulasan