Drama Haloba Di Samarinda, TV3

Drama bersiri penuh konflik, Haloba bakal menemani penonton bermula 3 Oktober 2023, setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10 malam di slot Samarinda TV3 dan platform penstriman Tonton. 


Drama Haloba

Haloba

Episod: 15

Tarikh Tayangan: 3 Oktober 2023

Waktu Siaran: Isnin - Khamis, 10:00 malam

Rangkaian: Samarinda TV3 / Tonton

Idea Asal: Kent Tan

Penulis Skrip: Kent Tan & Chooi Keen

Pengarah: Emi Suffian

Produksi: Enuja Production Sdn Bhd


Watak Pelakon

Aiman Hakim Ridza sebagai Raif

Afifah Nasir sebagai Erina

Sherry Ibrahim sebagai Aliya

Shiqin Kamal sebagai Misha

Ieda Moin sebagai Kak Zura

Shah Iskandar sebagai Taufik

Izz Ilham sebagai Adam

Syaffiq Sahli sebagai Hadi

Kazar Saisi

Zila Bakarin

Hilal Azman

Muntazar Ghufran


Sinopsis Haloba

Mengisahkan Erina yang pulang dari luar negara berusaha merampas kebahagian daripada rumahtangga Raif yang mempunyai dua orang isteri dan seorang anak tunggal. Mampukah dia menggantikan kedudukan dua orang isteri yang taat setia pada Raif?


Pada hari pertama bekerja di syarikat Asia Dinamik, Rina telah menyinggung perasaan Alia dihadapan lembaga pengarah. Semenjak peristiwa itu dia dibuli dengan bebanan kerja dan dimalukan dengan gurauan melampau. Dengan bantuan Misha, Rina dipanggil semula bekerja dan Raif berpuas hati dengan kerja Rina. Hubungan Raif dan Rina juga semakin mesra.


Hubungan mesra Raif dan Erina telah mendapat perhatian media, pihak media cuba mendapatkan kepastian daripada Alia dan Misha sama ada mereka setuju untuk menerima Rina sebagai isteri ketiga Raif. Atas keizinan Misha, Raif dibenarkan berkahwin dengan Rina tapi dalam masa yang sama Raif marah apabila mengetahui hubungan Alia dan Taufik. Namun Alia masih menyimpan dendam terhadap Misha dan menyusun strateginya.

Kepulangan Erina ke Malaysia dipacu tujuan untuk membalas dendam terhadap Raif atas kesalahannya yang lalu. Erina telah berganding dengan kekasihnya, Hadi untuk menjalankan matlamat ini.


Pada awalnya, ia kelihatan mudah bagi Erina untuk melaksanakan hasratnya. Namun, situasi ini tidak kekal begitu. Misinya dibelenggu pelbagai cabaran yang timbul daripada pelbagai pihak. Dia berdepan dengan keadaan yang sukar, khususnya bersama individu di sekeliling Raif.


Erina tekad dengan tujuan asalnya. Dia sanggup mengetepikan akhlak dan prinsip dirinya. Siri ini memaparkan bagaimana sikap haloba mampu menguasai manusia.


Erina bertindak agresif serta tidak berperikemanusiaan demi mencapai matlamatnya. Perkembangan kisah ini dikeruhkan lagi dengan watak-watak lain yang menimbulkan pelbagai lagi masalah. Adakah Erina akan berjaya dengan misinya untuk merosakkan kebahagiaan orang lain atau adakah dia akan menjadi mangsa permainannya sendiri?

Catat Ulasan

0 Ulasan