Histeria The Series

Histeria The Series |  Sebuah drama siri premium di Astro Originals yang mengisahkan misteri pelajar sekolah yang diganggu dengan misteri kematian pelajar 10 tahun lalu, iaitu, ‘Histeria The Series’, bermula 6 Jun ini di Astro Citra. 


Drama siri premium ini merupakan kesinambungan daripada filem seram pecah panggung tahun 2008, ‘Histeria’ lakonan Liyana Jasymay, Scha Al-Yahya, Yana Samsudin, Ady Putra dan diarahkan oleh pemenang Best Asean Feature Award di Bangkok International Film, James Lee. 
Terbitan Astro Shaw dan produksi oleh Infinitus Gold ini juga menyaksikan jenama Astro Originals meletakkan kepercayaan kepada pelakon-pelakon muda berbakat besar sebagai teraju utama seperti Mia Sara, Sharifah Aryana, Amelia Christie dan Serra Kamal. Tambah menarik, ia juga mengembalikan pelakon dan watak asal daripada filemnya iaitu Liyana Jasmay sebagai Murni dan turut membariskan pelakon hebat tanah air, Namron, Tony Eusoff, Ziana Zain, Ziha Salleh, Fimie Don, Mathni Razak dan Dr. Rosdeen Suboh.


Saksikan Histeria The Series yang akan ditayangkan di saluran Astro Citra pada jam 9.00 malam, bermula 6 Jun ini. Untuk pilihan alternatif, anda juga boleh strim di platform Astro GO atau On Demand. 


Histeria The Series

Episod: 8

Tarikh Tayangan: 6 Jun 2022

Waktu Siaran: Isnin, 9:00 malam 

Rangkaian: Astro Citra, Astro GO atau On Demand

Pengarah: James Lee

Terbitan: Astro Shaw Sdn Bhd

Produksi: Infinitus Gold Sdn Bhd

Pelakon: Mia Sara, Amelia Christie, Serra Kamal, Sharifah Aryana, Liyana Jasmay, Namron, Ziha Salleh, Ziana Zain, Farah Ahmad, Tony Eusoff, Rawaida Jimi, Mathni Razak, Rosdeen Suboh, Fimie Don, Riesha Aslan, Rawaida Jimi, Tisya Ong, Alvy Joanna, Aznie Azmi


Watak Pelakon

Mia Sara sebagai Alia

Amelia Christie sebagai Puteri

Serra Kamal sebagai Zee

Sharifah Aryana sebagai Diana

Liyana Jasmay sebagai Murni

Namron sebagai Inspektor Ismail

Ziha Salleh sebagai Dr. Aishah

Ziana Zain sebagai Puan Nora


Sinopsis Histeria The Series

Mengisahkan tentang pelajar remaja di sebuah sekolah berasrama mulai dihantui oleh perkara misteri dan membawa mereka untuk menjejak kes pembunuhan yang berlaku 10 tahun lalu di sekolah mereka. Satu per satu insiden dan perkara ngeri berlaku.

Catat Ulasan

0 Ulasan