Drama Nuh & Nayla Di Akaia TV3


jom tonton drama adaptasi novel 'Nuh & Nayla' dari penulis Ieya Sya akan datang di slot Akasia TV3. Drama terbitan Suhan Movies diarahkan oleh Idora Abdul Rahman. Menampilkan gandingan baru Jazmy Juma dan Scha Elinnea sebagai pelakon utama. Saksikan drama 'Nuh & Nayla' mulai 1 Julai 2024, setiap Isnin hingga Jumaat pukul 7.00 malam di TV3 atau strim episod baru 24 jam lebih awal di Tonton (www.tonton.com.my) serta aplikasi Tonton yang tersedia di Google Play dan App Store.

 

Nuh dan Nayla

Episod: 28

Tarikh Tayangan: 1 Julai 2024

Waktu Siaran: Isnin - Jumaat, 7:00 malam

Rangkaian: Akasia TV3 / Tonton

Penulis Skrip: Nieza Nahar

Pengarah: Idora Abdul Rahman

Produksi: Suhan Movies & Trading Sdn Bhd


Watak Pelakon

Jazmy Juma sebagai Nuh

Scha Elinnea sebagai Nayla

Yusof Hashim sebagai Faqeel

Ezzanie Jasny sebagai Jiha

Arfie Shah sebagai Luth

Puteri Khareeza sebagai Fatimah

Zizi Hazirah sebagai Farina

Hana Tiha sebagai Felicia

Syefik sebagai Ishak

Khalida Balqis sebagai Maryam

Hilal Azman

Hafiz Halim

Azhar Amir

Zila Bakarin

Lisdawati

Ayu Azlina


Lagu Tema (OST)

Tajuk: Masing Masing

Penyanyi: Erni Zakri, Ade Govinda

Komposer: Ade Govinda

Lirik: Ade Govinda, Nabila V


Sinopsis Nuh dan Nayla

Nuh (Jazmy Juma) jejaka yang 'gentlemen' menyebabkan Jiha (Ezzany Jasny) jatuh cinta dengannya. Setelah cinta ditolak, Jiha telah perangkap Nuh sehingga mereka berkahwin. Nuh membawa Jiha jauh ke Kazakhstan. Sikap Nuh mula berubah tidak seperti dahulu. Sebulan berkawin, Jiha mengandung dua bulan. Nuh bertambah bengang apabila mengetahui dia dijadikan kambing hitam, lalu menceraikan Jiha.


Nayla (Scha Ellinea) dijemput oleh Jiha ke Kazakhstan kerana dia ada teman untuk mengadu. Apabila mereka mengetahui Jiha mengalami penyakit kronik. Jiha meminta Nuh untuk mengahwini Nayla agar mereka dapat menjaga anaknya nanti. Selepas kematian Jiha, Nuh & Nayla pulang ke Malaysia untuk menjaga anaknya Addin. Namun umur Addin tidak panjang. Nayla minta dilepaskan oleh Nuh setelah kematian Addin, namun Nuh tetap dengan janjinya pada Jiha untuk menjaga Nayla.


Sinopsis Novel Nuh dan Nayla

Suatu ketika dulu, Nuh adalah pendosa yang membuat seorang Nayla membenci dan memandangnya dengan jijik.


Takdir menyatukan Nuh dan Nayla dalam ikatan perkahwinan yang dirahsiakan. Namun mereka memilih jalan berpisah tanpa lafaz talak. Takdir juga telah menemukan mereka dalam situasi berbeza. Antara pembantu dengan cucu majikan.


Jika sebelum ini Nuh mengabaikan tanggungjawabnya sebagai suami, tapi kali ini dia cuba untuk berubah.


Kerasnya hati Nayla bagaikan besi ampuh. Malah dia tidak peduli dan menyokong Nuh untuk menerima Fatimah. Akur dan menghormati keputusan Nayla, Nuh terpaksa bersetuju walaupun hatinya tidak berdetak untuk gadis cantik itu.


Rupanya Nayla sudah tersalah langkah. Tiba-tiba dia berpaling tadah. Nuh harus dia pertahankan.


“Saya nak awak terus jadi suami saya, Nuh.” - NAYLA


Siapa tahu di sebalik pengakuan itu, ada kisah hitam dan rahsia yang Nayla simpan. Ada derita yang ditanggung. Dia mempunyai kaitan dengan bakal jodoh Nuh.


Adakah niat Nayla menghalang perjodohan Nuh kerana cinta, atau kerana dendam? Siapa Fatimah sebenarnya? Dapatkah ikatan perkahwinan mereka bertahan?

Catat Ulasan

0 Ulasan